Zdravotní nezávadnost

Zdravotní nezávadnost

Bakteriální znečištění představuje přítomnost bakterií, virů a dalších mikroorganismů ve vodě. Tyto nežádoucí mikroorganismy mohou být příčinou různých onemocnění, počínaje střevními potížemi až po různá infekční onemocnění, jako například žloutenka, tyfus, cholera tuberkulóza nebo salmonelóza.


  • Zdravotní nezávadnost vody

    Zdravotní nezávadnost vody

    Likvidace.
    Likvidaci těchto mikroorganismů a tím zajištění zdravotní nezávadnosti lze provádět několika způsoby.

  • Chlorace.
    Je klasický osvědčený způsob. Pro malé a střední výkony se používá vodní roztok chlornanu, do vody se přidává dávkovacím čerpadlem.
  • Dezinfekce UV-zářením. Bez použití chemikálií. Ve srovnání s chlorací nedochází k negativním jevům jakosti vody.
  • Ozonizace, přídavek chlordioxidu.
    Ozonizace je moderní vysoce účinný způsob zdravotního zabezpečení bez nežádoucích dopadů na kvalitu vody. Chlordioxid má účinky obdobné jako ozon, je však investičně méně náročnější.


Komplexní služby

V oblasti úpravy a filtrace vody pro pitné, užitkové i technické účely – vhodné pro rodinné domy, chaty, stravovací a ubytovací zařízení, kotelny, prádelny, obce i průmysl